Paras sporttimuoti - valitse mukavimmat treenivaatteet

Suomalaiset ovat erittäin aktiivista kansaa, jotka tykkäävät ulkoilla ja harrastaa kaikenlaista urheilua ympäri vuoden. Talven pakkaset, syksyn kaatosateet tai kesän helteet eivät tarkoita taukoa harjoittelusta, vaan yleinen hyvinvointi vie monelta voiton. Monesti liikunnan harrastaminen nuorena jatkuu joissain määrin koko aikuisiän aina vanhuuteen asti, joka taasen edesauttaa pitkää ja terveellisempää elämää.

Aktiiviset ihmiset tykkäävät myös seurata liikuntaa vapaa-aikanaan. Se voi tarkoittaa otteluiden seuraamista paikan päällä, televisiosta tai jopa vedonlyöntiä netissä. Nykyään nettivedonlyönnissä voi melkeinpä yhdistää kaikki kolme eli lyödä vetoa samalla kun seuraa ottelua suoratoistona tai reaaliaikaisen animaation välityksellä - jopa mobiilisti, koska aika on valttia kaikille urheilullisille ihmisille. Parhaat vinkit vedonlyöntiin löydät Urheilu.com sivulta.

Urheiluharrastukset, kävely ja vaikka kunnon treenaaminen vaativat kuitenkin päälle mukavat vaatteet, joissa on helppo harrastaa ja jotka hengittävät. Treenivaatteet antavat kivan lisäpotkun lähteä päivittäiselle juoksulenkille tai salille, mutta niidenkin välillä on paljon eroja. Tutustu parhaimpiin sporttivaatteisiin ja opi valitsemaan parhaat vaatteet seuraavalle salireissullesi.

Saumatonta ja perustyylistä

Mukavuus tulee olla treenivaatteiden tärkein ominaisuus, ja se voidaan saavuttaa parhaiten saumattomilla vaatteilla. Tällöin saumat eivät purista laitteissa harjoitellessa epämiellyttävästi kyljistä tai jaloissa, ja valitettavasti useiden pesukertojen jälkeen saumoista muodostuu koko vaatekappaleen heikoin lenkki.

Saumattomat topit ja trikoot ovat täydellisiä treenivaatteita, ja niitä on tänä päivänä saatavilla monenmallisia ja -värisiä. Täten niitä voi helposti keräillä vaatekaappiin omien mieltymysten mukaan.

Korkea vyötärö on A ja O

Etenkin salilla joutuu liikkumaan monissa eri asennoissa ja tekemään esimerkiksi hyppyjä ja kyykkyjä, jolloin viimeinen asia jonka haluat tapahtuvan on alushousujen vilkkuvan tai kokea tunteen siitä, että housut tippuvat päältä. Korkeavyötäröiset housut pysyvät paremmin päällä kaikissa liikuntaharjoitteissa ja tuntuvat näin mukavimmilta.

Kankaan valinnassa on hyvä olla tarkkana

Urheillessa kankaan on tärkeä olla hengittävää ja mahdollisimman ohutta. Tällöin etenkin venyvät materiaalit nousevat etuasemaan, joskin samalla on hyvä tarkistaa jo ostohetkellä, näkyykö sen alta mahdollisesti alusvaatteet. Monen kaupan urheiluvaateosasto on keskittynyt juuri hengittäviin vaatteisiin.

Talvisin ei myöskään kannata topata itseään lumipalloksi lenkkiä varten, vaan tällöin paras tapa pukeutua on kerrospukeutuminen, jolloin voidaan yhdistää useita päällekkäisiä kerroksia ohuita urheiluvaatteita. Villainen tai hengittävä, erikoiskankaasta valmistettu urheilukerrasto tulisi olla alin kerros, joka pitää hien pois iholta. Niiden päälle voi kerrostaa taas kerran hengittävää materiaalia, myös takkina, jolloin liikkuminen on mukavampaa.

Urheiluvaatteita voi käyttää koko päivän

Urheiluvaatteiden ei tarvitse olla pelkästään treenin aikana käytettäviä vaatteita, vaan ne voidaan tänä päivänä pukea päälle heti aamusta. Urheilullinen muoti sopii monille työpaikoille, mutta tällöin kannattaa kiinnittää huomiota myös käytettyihin väreihin. Varsinkin mustat ja valkoiset treenivaatteet ovat tällöin klassisempi ja tyylikkäämpi vaihtoehto, joita voidaan helposti yhdistellä kaikenlaisten asusteiden, kuten korujen ja neuleiden, kanssa.

Monesti treenivaatteet on suunniteltu korostamaan juuri parhaita puolia kehossa, kuten pohkeita ja vatsaa, jolloin ne päällä itsetunto voi kohota täysin uusiin sfääreihin. Salikassista voi löytyä sitten vaihtovaatteet, jotka pistetään päälle heti treenin jälkeen. Tätä ennen olet voinut esitellä upeita vaatteitasi ja treenattua vartaloasi koko päivän ajan vaikka työpaikalla tai ystävien kesken. Valitse siis kaupassa mahdollisimman monikäyttöisimmät sporttivaatteet.

Rohkeimmat pukeutujat voivat leikitellä väreillä, leikkauksilla ja erilaisilla kuvioilla, jotka tuovat esiin kovan treenin tuomat tulokset. Muista kokeilla vaatteita kaupassa ja tee päätös vasta sitten.

13 Sep 2020